Top

Wat is Arganolie?

Het is een gezonde olie die wordt geperst uit de pitten van de Arganboom. De Arganolie heeft een unieke samenstelling en wordt gemaakt voor zowel cosmetisch als culinair gebruik. Door de vele verschillende werkzame stoffen in de Arganolie is het de ideale verzorging voor huid, haar en nagels. Omdat deze olie zo gezond is, is hij over de hele wereld populair. Arganolie is rijk aan vitamine E en linolzuur, meer dan 80% van zijn vet is onverzadigd daardoor is deze olie erg gezond om te consumeren. De Arganboom groeit op één plek op aarde en dat is het zuidelijke kust deel van Marokko vanaf Agadir streek tot aan richting Tichka hoge Atlasgebergte. Men heeft alles geprobeerd om deze bomen elders te planten en telkens gingen deze bomen dood.

Waar wordt Argan olie voor gebruikt?

Gebruik als cosmetisch olie voor de verzorging van huid, haar en nagels.

Het vermindert rimpels, versterkt nagels, hydrateert de huid en verzorgt uw haren en hoofdhuid. Arganolie zit boordevol vitamine E, fenolen, caroteen, squaleen en essentiële vetzuren. Deze Antioxidanten in de olie, beschermen de cellen van het lichaam tegen beschadigingen door vrije radicalen.

De olie wordt gebruikt als culinaire olie.

De Argan culinair olie is een sterke antioxidant die helpt bij hart- en vaatziekten. De proteïnen en hoge gehalte vitamine E in de Argan olie bevorderen de bloeddoorstroming en verlagen de bloedruk. Arganolie stimuleert de aanmaak van prostaglandine, een hormoonachtige stof die helpt bij de ondersteuning van het immuunsysteem, bloedsomloop en bij het onderdrukken van ontstekingen. Ook aan te raden ter voorkoming van dichtslibbende aderen.

Waarom Argan olie bij Argan & Bio Care kopen?

Doordat wij samenwerken met de lokale fabriek ten zuiden van Agadir, bieden wij een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs. Wij kennen de cultuur en de regio en staan in direct contact met de kleine kwaliteitsboeren. Wij bezoeken elk jaar de hand made Argan fabriekje waar alles biologisch wordt vervaardigd en alles met de hand wordt verwerkt. Onze olie is puur en nergens mee gemengd en onze olie mag overal worden getest op echtheid. Tevens zijn wij de goedkoopste in Europa!

Hoe werd Argan olie vroeger verwerkt?

De geiten herders brachten elke dag honderden geiten naar de Argan bomen om ze van de Argan vrucht te laten eten. Vervolgens kwamen de pitten uit de ontlasting van de geiten en werden door de boeren verzameld en gewassen. Daarna werden deze pitten door grote ronde draaiende stenen op elkaar gemalen tot de olie eruit kwam. Tegenwoordig wordt het Argan vruchtvlees handmatig of machinaal gescheiden van de pitten als ze overrijp zijn en koudgeperst voor de cosmetische Argan olie. Bij de culinaire Argan olie worden de pitten eerst gebrand en vervolgens gemalen tot de olie eruit komt.